søndag 14. februar 2010

Minilabber og djevellue

Nå har jeg strikket mine første små minilabber. Jeg trodde det var lett å måle riktig, men 4 cm +/- 2 mm kan fort bli vanskelig å se forskjell på, så den siste ble såklart litt større.

Garnet jeg brukte er Sandnes Alpakka, deilig mykt! Men så var det jo brunt, og det ble litt kjedelig for en liten nyfødt babyfot, så jeg måtte ha på litt farger. Blått it is, og joda, jeg synes det er veldig fint sammen. Men de skulle vel helst vært blå med brunt? Eller blå og hvit? Eller noe sånn. Men nå var dette det mykeste myke garnet jeg hadde for hånd. Myke ble de hvertfall!Jeg lagdre hullrad for snor i tillegg til heklet kant. Selvfølgelig ble snora for kort, hehe. Jaja. De er ferdig strikket, finpussen gjenstår! (Også må jeg vel strikke 2 til, så det blir 2 par hvor begge labbene blir like, hehe)


Djevellue skulle visstnok være et lettvint prosjekt! Og etter å ha strikket en 17.mai nikkers var det på tide med et lettvint og kjapt prosjekt. Lettvint?! Aldri klønet og feilet så mye med strikking før jeg!

Først strikket jeg oppskrift fra boka Myk start. Bildet i boka er nydelig, strikket frem og tilbake = riller, og sydd sammen tilslutt. Men når den skal syes blir det jo 3 stygge horn på lua (Derav djevel?) og jeg får ikke sydd det fint. Størrelse er nyfødt (men regner med den aldri vil bli brukt, hehe).

Lue nr 2 - der tok jeg dobbelt garn, tykkere pinne og litt færre masker. Planen var ei lue som Isak kunne bruke. Strikket litt annerledes enn den som sto i boka; strikket frem og tilbake - riller, men etter å ha strikket et stykke sluttet jeg med økinga for å unngå hornene. Vel, jeg unngikk horn, men den fikk en litt rar form. Dessuten ble den litt hard, og den ble jo aalt for liten til Isak! Jeg har sagt fra til en venninne som er nybakt mamma at hun kan få den om hun vil. Får se om den faller i smak. Jeg skjønner om den ikke blir så godt likt, haha!

Lue nr 3 - jeg prøvde den andre oppskrifta i samme bok. Her skulle den strikkes på rundpinne og i glattstrikk. Etter 8 runder med øk og fell, skulle jeg avslutte økinga slik at den rundet av mot toppen. Ingen sying. Denne lua strikket jeg i nyfødt-størrelse, og jeg tror den ble perfekt! Har ingen nyfødt-hoder å måle den med, men jeg ble veldig fornøyd, og jeg synes størrelsen ser riktig ut.

Nå er jeg i gang med lue nr 4/5. Den ene rakket jeg nettopp opp, mens den andre ser ut til å forhåpentligvis passe Isak. Strikker som den i boka, på rundpinne rundt og rundt for å slippe å sy. Har litt feil garn (strikkefasthet), men bruker halv pinnestørrelse større. Foreløpig ser det lovende ut!

Her er de 3 ferdige luene. En fin, to tja... ubrukelige?Denne skal en liten babygutt få når han blir født


Får håpe den faller i smak ;)

2 kommentarer:

Alba sa...

Du begynner å bli flink til å strikke og også hekle ! : )

Renathe sa...

Steike som du strikker!! :D Siste ble veldig fin ja, jeg fikk også de horna på den første luen, defor jeg festa den på den ballen, den er blitt finere i formen og strekker seg på de tre områdene.
Jeg får en veldig stor tupp på den som du har nederst der, men det er jo så utrolig søtt da så gjør ikke så mye, bare lurer på hva du kanskje gjør anderledes ^^,