tirsdag 12. januar 2010

Prosjekt sparkebukse

Som nybegynner i strikking blir det fort litt knoting og feiling, og da trenger jeg litt hjelp. Men det er så mye lettere å spørre og få hjelp hvis man har bilder å vise til. Så her er altså sparkebuksa jeg lager til poden.

Lang og slank 1åring, 78 cm, så jeg strikket etter 2 års størrelse for det meste. Men etter å ha sett (på øyemål) hvor lang føttene så ut, bestemte jeg meg for å strikke ryggen i 1-1,5 års størrelse. Stroppene likedan, men etter felling, la jeg merke til hvor kort de så ut.. Ikke rart - jeg hadde sett feil på oppskrifta, og strikket de i 6-9 mnd størrelse!!

Her er hele buksa forfraEtter å ha felt av, skulle jeg ta opp masker nedover sidene mot armhulen og strikke rillestrikk der. Til høyre har jeg gjort dette, og da ble stroppene enda kortere


Buksa sett bakfra


Uten å ha festet noe, og med en gutt som ikke vil stå i ro mens mamma tar bilder, så ser den jo for kort ut oppover ryggen (og det verste er at 2 års strørrelse når det gjelder lengden på føttene heller ikke ser spesielt for lang ut!)


Dette lover ikke godt..


Må nok gjøre noe med dette ja...


På denne siden har jeg ikke strikket rillekant eller heklet på kant i kontrastfarge, så her passer det jo delvis. Men jeg må jo ha kanten, ellers blir det ikke like fint.Men hvor lang er egentlig poden oppover ryggen? Kanskje jeg burde tatt mål!
-joda, fra skritt til midten av skuldra er han ca 55 cm lang


..og buksa jeg strikker er... 40 cm fra skritt til skulder!!


Jeg trodde jeg kanskje kunne jukse det til med å strikke litt ekstra lang kant på stroppene. Jeg hadde tross alt felt av. Å rakke opp er mitt strikkemareritt, jeg har ikke kontroll når det gjelder å miste/ta opp masker jeg mister. Så det å rakke opp er jo nærmest synonymt med å kaste hele arbeidet på bålet! Men her er det nok det som blir løsningen, ikke bålet altså, men å rakke opp og håpe på det beste. Jeg orker ikke å rakke opp til ryggen, så jeg får heller strikke stroppene mye lengre. Spørsmålet er hvor mye lengre..

Hadde jeg vært profesjonell, hadde jeg jo bare kunnet lagd noen knappehull oppover, men jeg er virkelig nybegynner, så det tør jeg ikke prøve på!

1 kommentar:

Marie sa...

Så fin buksa har blitt, æ må sei du e døkti!! Ka me å ta den me på husfliden å få litt hjelp? Rakk opp ned te ryggen å strikk den litt lenger?