lørdag 23. oktober 2010

Mange strikkeprosjekter!

 

Først litt skryt av ulldressen jeg ble ferdig med idag! Brukte oppskrifta fra nøstebarn (heildress), men kjøpte “Freestyle” garn.

Strikkefasthet 18

Pinne; 4,5

 

Verdens søteste modell hadde nettopp våknet da jeg ble ferdig med dressen, og ikke helt enig i å være modell akkurat da, hehe!

 IMG_7604 IMG_7612

 

Første gang jeg prøvde meg på raglandsfelling. Det var lett, også så fint da!

IMG_7613

 

 

Lillesøster har også fått dress. Denne er hentet i boka “myk start” og er strikket i alpakka.

“Tante tias hettedress”

Strikkefasthet 18.

Pinne 4

Veldig lett strikk, rille,rille,rille. Helt fantastisk myk og god! Ble ikke sååå fornøyd med den, men det er pga strikkeferdighetene. Feks om masker skal hentes opp så blir det rett og slett stygt!

IMG_7137IMG_7138

 

Luer blir det aldri nok av? Dessuten er de så kjappe å strikke! Denne djevellua har jeg også funnet oppskriften på i “myk start”, men jeg har gjort om litt; jeg strikker rundt og rundt på pinne i glattstrikk.

Litt vanskelig å se fargen, det er hvertfall rosa og brun. Alpakka dette også.

IMG_7136  IMG_7134

 

Også en blå en! Også alpakka.

IMG_5768

 

Har funnet en annen oppskrift på lue i “nøstebarn”-boka; “lettstrikka babylue”. 2,5-3 er pinnestørrelse. Brukte alpakka-rester på denne lua.  Veldig lett å strikke, rille frem og tilbake. Kan også variere og strikke i glattstrikk, perlestrikk eller kanskje ribbestrikk også! Gjort på en svosj!

For å gjøre den litt mer spennende, heklet jeg på en hvit kant rundt. Tenkte å hekle og lage en knutetråd også, men denne ble så lita, så om den passer så blir det bare vi rekker å bruke den på sykehuset tror jeg, og da er så snedig å ta den lett av og på :-)

IMG_7558

 

Har også begynt med et evighetsprosjekt! Er ikke halvveis, men er helveis lei! Prosjektet er Mor signe teppet. Blir jo så fint og herlig, men åååh, kjedelig! Får prøve å strikke litt nå og da, så håper jeg at jeg blir ferdig tilslutt. Ble rosa-farge på dette da, men de har jo knallfin brun og lillafarge også, så skulle gjerne hatt 2 til, hehe! Noen som melder seg frivillig? :-p

IMG_7310 

 

IMG_7555